skip to main content

Reizen is niet zonder risico’s, maar je kunt risico’s wel reduceren door goede voorbereidingen te treffen en opmerkzaam te zijn. Hieronder volgen acht tips om rustig en veilig op reis te gaan.

  1. Gebruik geen onbeveiligde wifinetwerken
    Volgens Experian vindt 33% van de datadiefstallen plaats als mensen naar het buitenland reizen. Onbeveiligde wifinetwerken in hotels, restaurants, cafés of op luchthavens zijn vaak de boosdoener. U kunt beter ter plaatse een simkaart kopen die u in uw telefoon of tablet stopt om een veilige wifi-hotspot te creëren. Beveilig uw telefoon bovendien altijd met een wachtwoord.

     

  2. Plaats niets op sociale media, vooral geen geotags
    Als u of uw kinderen foto's of opmerkingen met geotags op sociale media plaatsen, laat u inbrekers weten dat u niet thuis bent. En dieven en criminelen overal ter wereld weten waar u wel bent. Zet uw avonturen daarom pas online als uw weer terug bent.

     

  3. Houd u aan kledingvoorschriften
    Pas u aan uw omgeving aan als u in het buitenland bent. Houd rekening met cultuurverschillen bij uw keuze voor kleding en sieraden. Zo voorkomt u dat u de aandacht op uzelf, uw gezin en uw welvaart vestigt.

     

    hiker reads a map

  4. Maak kopieën van documenten
    Scan belangrijke documenten zoals uw paspoort, rijbewijs, visa en reisroute, en geef vrienden of familieleden voor vertrek een kopie. Als er onderweg iets met uw documenten gebeurt, heeft u er met een telefoontje een kopie van.

  5. Huur alleen een auto als u bekend bent met de omgeving. 
    Uw weg vinden door een vreemd land is al moeilijk genoeg zonder dat u hoeft na te denken over de lokale verkeersregels. Een ongeval onderweg kan extra risico's en kosten met zich meebrengen. Controleer of uw auto- en aansprakelijkheidsverzekering ook buitenlanddekking bieden als u een auto wilt huren.

     

    Young couple hiking

  6. Check de richtlijnen voor reizigers en de lokale nieuwsberichten voor uw bestemming 
    Zelfs als u al eens eerder in een land bent geweest is het raadzaam de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken na te gaan, evenals die van de Wereldgezondheidsorganisatie. Zo bent u altijd op de hoogte van de aanbevelingen voor uw specifieke land. Landen kunnen hun eisen of waarschuwingen voor reizigers hebben veranderd sinds de vorige keer dat u er was.

     

  7. Informeer u over mogelijke gezondheidsrisico's
    Heeft u speciale vaccinaties nodig? Zijn er specifieke gezondheidsrisico's op uw bestemming? In Namibië loopt u bijvoorbeeld meer risico op malaria en polio dan in andere gebieden. U kunt zich hiertegen voor vertrek laten vaccineren. Plan uw buitenlandse reis ruim voor vertrek om er zeker van te zijn dat u alle vaccinaties en medicatie op tijd krijgt.

     

  8. Overweeg een verzekering voor medische bijstand en hulpverlening af te sluiten
    Dit is vooral van belang als u naar plekken reist waar de kwaliteit van de gezondheidszorg en medische voorzieningen gebrekkig zijn. Met de juiste dekking bent u ervan verzekerd dat u bij een medisch of juridisch noodgeval of bedreiging van uw veiligheid en welzijn met een telefoontje hulp krijgt.

     

Zorg dat u niet vast komt te zitten in het buitenland en kies voor de juiste reisverzekering.

 

Disclaimer: deze informatie is slechts ter illustratie. Het kan zijn dat niet alle producten in elke regio beschikbaar zijn. Voor dekkingsinformatie verwijzen wij u naar uw polisdocumentatie.